HTML

A nagy körhinta.

Majd ahogy forog a mókuskerék ,ami egyszer fenn egyszer lenn.

Friss topikok

  • kicsi bogár: Mivel reggel van, így köszöntelek: Szép jó reggelt! Remélem jól aludtál és nem fáztál? Hideg van, ... (2009.10.21. 09:26) Bejöttem!!
  • sárkányszív (törölt): @Lajka: Jó majd elmegyek és megszánkóztatlak ,így jó? (2009.10.20. 20:21) Erzsébetre itt a Tél?
  • sárkányszív (törölt): @kicsi bogár: Hasonló jókat. (2009.10.20. 20:18) Csak vagyok.
  • őszecske: Szerencséd volt!.. (2009.10.10. 07:52) Van egy pillanat.
  • tanillati (törölt): @ildsisy: Szeretem nagyon a történelmet ,az ókorit ,az ujjkorit ,mind.Köszönöm szavad. (2009.10.05. 10:10) Kirándultam.

Linkblog

2009.08.20. 14:00 sárkányszív (törölt)

Az új kenyér.

Címkék: az új kenyér.

Délelőtt résztvettem a szentmisén, nagyon szép volt az új kenyér ,és Szent István  Király Ünnepén.Az atyától hallottam nem mindig ekkor volt az új kenyér ünnepe, ez csak a 45  utáni időkben jött be.Igen  szép dolog az élet szentségét ünnepelni ,mert szent az életünkben az Isten áldása ,meg kell dolgozni érte rendesen ,most is és régen is ,akkor még igazán!Homloka verejtékével kereste ,dolgozta a mezőt ,szántott vetett aratott nem géppel ,kinek mi volt.

Volt olyan idő mikor magát fogta be ló helyett az ember ,hogy a családnak meglegyen a napi kenyere.Sanyarú idő ,és mégis ,mégis születtek gyermekek jutott kenyér mindenkinek,annyi amennyi.Nem sírom vissza az időt csupán a kenyerünket méltatom.Ma a kenyér megáldása után mindenki kapott bőven belőlle,adtak amennyi kellett, amit megbírtunk enni. Elég is volt.Szép ünnepet tartott a mi papunk,gyönyörű énekével a kántor úr biztatta a népet ,segítettünk is neki ,amennyire a tüdőnkön kifért.Mit énekeltünk? Nagy neves énekeket.Amit ilyenkor kell ,de a végén a himnusz következett.Ezt nem lehet átérzés nélkül énekelni ,érted és érzed minden sorát! Mint a Miatyánkot!Szó volt nagy királyunkról,Istvánról is ,aki még most is olyan vegyes érzelmeket kelt no nem mindenkiben.

Szigorú volt kegyetlenül ,rendet akart és hitet,másképpen nem lehetett építeni a keresztény államot. Megkeresztelt minden nagy nemest,ő volt keresztapjuk személyesen,kitérni nem lehetett.Fiúkat küldött a papneveldébe,kötelezővé tette a szenmisét.Minden bűnt megtorolt minden népet befogadott,feltétellel amit ő szabott.

Tudta amit most nem akarunk a hit a kereszténység  az alapja mindennek aki egyszer Istent igazán megismeri azt mondja hazudnák én de nem lehet ,úgyis tudja a nevemet aki felettem van.

István azt mondta az országomban rend legyen! Hátam mögött is ellenség nem lehet,keresztvíz alá tartott ő minden befogadott nációt.Így maradhatott meg ezer évig a keresztény ország.Amit Ő , utódja nem levén a Szűzanyának ajánlott föl.Ez volt nekünk ezer évig a menlevél.Vasárnap nagy mise lesz a Pécsi székesegyházban fennálásának ezredik évfordulóján.

Kíváncsi vagyok vajon beférünk -e?Sehol másütt nem lesz mise.Nagy a készülődés ,mi is

megyünk ,semmi pénzért le nem maradunk.Hosszú út elé nézünk,de valaki mindig volt segítségünk.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elsoretetszikeselsorenem.blog.hu/api/trackback/id/tr211325395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.08.20. 14:23:08

Köszönöm szépen ezt a csodálatos ünnepi megemlékezést!!!

sárkányszív (törölt) 2009.08.24. 18:39:23

@ildsisy: Kicsi lány köszönöm komentedet!!!
süti beállítások módosítása