HTML

A nagy körhinta.

Majd ahogy forog a mókuskerék ,ami egyszer fenn egyszer lenn.

Friss topikok

  • kicsi bogár: Mivel reggel van, így köszöntelek: Szép jó reggelt! Remélem jól aludtál és nem fáztál? Hideg van, ... (2009.10.21. 09:26) Bejöttem!!
  • sárkányszív (törölt): @Lajka: Jó majd elmegyek és megszánkóztatlak ,így jó? (2009.10.20. 20:21) Erzsébetre itt a Tél?
  • sárkányszív (törölt): @kicsi bogár: Hasonló jókat. (2009.10.20. 20:18) Csak vagyok.
  • őszecske: Szerencséd volt!.. (2009.10.10. 07:52) Van egy pillanat.
  • tanillati (törölt): @ildsisy: Szeretem nagyon a történelmet ,az ókorit ,az ujjkorit ,mind.Köszönöm szavad. (2009.10.05. 10:10) Kirándultam.

Linkblog

2009.08.27. 17:05 sárkányszív (törölt)

Gyerekek és mások.

Címkék: és gyerekek mások.

Olyanok voltak mint a kiscsirkék,de talán más jelző jobban illenék,lehet, éltek játszottak,voltak .Némelyik kitalálta a játékot az nem biztos hogy vele is játszottak ,meg van az inditék miért épp csirkék.Azok egyet kinéznek és annak nincs maradása.Jöhet a jó kitalálás ,ötlet és mesélés,de akkor is valahogy nem megy a beilleszkedés.Most így ha oda gondolok ,voltak furcsa dolgok,pont úgy mint a felnőtt életben.De a gyermek milyen kegyetlen ,biztos a felnőtt is az némely.. de jobban tudja énjét rejteni ,titkolni és ámítani.Ment a játék,majd az iskola,volt olyan aki nem ért oda.Elbújt valahova ,sok volt a rovásán hát úgy döntött,majd máskor,most nem megyen oda.Pedig az iskola olyan mint a ház építése ,valami kimarad ,vége ,nincs segítség és akkor tovább nem megy megáll az építés.Nem volt munka felügyelő /szülő/ aki figyelt volna a dologra,mindenki dolgozott ,volt  aki árva volt nagyon nehéz élete volt,várták a gyermekek felnőtt mikor leszek?Úgy gondolták ,majd akkor más lesz az élet ,minden tálcán érkezik.Közben volt futóverseny ,számtanóra ,földrajz,csak az alapok hiányoztak ,de ki tudta? A szülő? Ő nem ,soha semmit ,mert a gyermek jól titkolja amit akar.A tanítót nem érdekli,nem is figyel reá,ki jön ki nem .Volt olyan felelés földrajzból félórát aludt a tanító a gyermek nagyon tudta ezt  véletlenül,és csak sorolta reménytelenül,hisz olyan volt az esze mint a tiszta lapok,amit oda felírtak ott maradt örökre, sajnos ilyen volt az életük,senki és semmi nem törődött velük.Fogták egymás kezét és várták,mikor érkezik a nagybetűs élet ,ami majd szép lesz.Voltak olyanok akik mint a vízfolyás  úgy feleltek,vágott az eszük,ha nem voltak órán ,a számtan tanár  kérdezte ezt hogy számoltad ki? Mivel gyorsan és pontosan ment a felelet,százalék számításkor ,úgy tanár úr, és elmondta saját kis logikáját ami bizony jó volt,hol vannak a mostani lehetőségek ,azokhoz képest.de a gyermek most is olyan kell a nevelés a felügyelet a segítő ellenőrző szigor.Itt a tanév kezdés ,indul a felelés ,vigyázzatok Tanítók,sok élet van rátok bízva,szívetek a helyén legyen.De kell a tisztelet a megbecsülés ,ez a Tanítók jussa.Igen szép ez a szakma-hívatás az kellene legyen ugye???

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elsoretetszikeselsorenem.blog.hu/api/trackback/id/tr441342333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása